تاکید رئیس دیوان عالی کشور بر تقویت همکاری قضایی بین کشورهای ایران و ارمنستان

تاکید رئیس دیوان عالی کشور بر تقویت همکاری قضایی بین کشورهای ایران و ارمنستان به گزارش آی وکیل «کارن آندراسیان» وزیر دادگستری ارمنستان که به ایران سفر کرده با هیئت همراه خود با حجت الاسلام مرتضوی مقدم رئیس دیوان عالی کشور دیدار کردند.


به گزارش آی وکیل به نقل از قوه قضاییه، سید احمد مرتضوی مقدم در دیدار با آندریاسیان، وزیر دادگستری جمهوری ارمنستان، اظهار داشت: دیوان عالی بالاترین مرجع قضایی در هر کشور است و تصمیماتی که در دیوان گرفته می شود برای اجرای عدالت در هر کشوری سازنده است.
وی ضمن خیرمقدم به وزیر دادگستری ارمنستان و همراهانش در تشریح فعالیتهای دیوان عالی کشور، اظهار داشت: دیوان عالی کشور بر مبنای قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بالاترین مرجع قضایی کشور است.
رئیس دیوان عالی کشور اظهار داشت: دیوان عالی در ایران ۵۲ شعبه دارد که مطابق قانون اساسی دو وظیفه اصلی بر عهده آن است. یکی از این وظایف نظارت بر احکام دادگاه های سراسر کشور و وظیفه دوم آن ایجاد وحدت رویه بین نظرات مختلف دادگاه ها است.
وی ادامه داد: نظارت ما به دوگونه اعمال می شود؛ نخست پرونده هایی است که به باعث قانون، دیوان عالی کشور باید درباره آن رسیدگی کند و در قانون این موارد مشخص شده است.
حجت الاسلام مرتضوی مقدم تصریح کرد: رسیدگی به پرونده ها در دیوان عالی، شکلی است؛ در این رسیدگی ها اگر حکمی مورد تأیید دیوان عالی کشور بود آنرا ابرام و در غیر اینصورت آنرا نقض کرده تا آن پرونده با تغییرات جدید رسیدگی مجدد شود.
رئیس دیوان عالی کشور خاطرنشان کرد: دیوان عالی در بعضی پرونده های جزایی هم اگر رای دادگاهی را نپذیرفت، رای را نقض بلاارجاع اعلام می کند که این مرحله اول نظارت در دیوان است.
وی خاطرنشان کرد: مرحله دوم نظارت دیوان در مورد آرای قطعی در محاکم استان ها است که به وسیله اعزام هیات های قضایی به استان ها پرونده ها بررسی می شوند و در این نوع از پرونده ها قضات دیوان عالی نکات قضایی و تجربیات خویش را به قضات دادگاه ها عرضه می کنند تا آرای آنها از اتقان لازم برخوردار باشد.
مرتضوی مقدم با اشاره به اینکه دیوان عالی کشور در ایران دارای یک هیئت عمومی است، خاطرنشان کرد: هیئت عمومی دیوان عالی در دو مورد صدور آراء وحدت رویه در موارد اختلاف استنباط مراجع قضایی از قوانین و همینطور صدور آراء اصراری در موارد اختلاف نظر بین دادگاه ها و شعب دیوان عالی کشور اقدام به صدور رای می نماید.
وی بابیان این که شعب دیوان عالی کشور دو دسته هستند، اظهار داشت: دسته اول، پرونده های جزایی و دسته دیگر پرونده های حقوقی را بررسی می کنند. دیوان عالی با راه اندازی شعب تخصصی اموری مانند خانواده، مواد مخدر و مفاسد اقتصادی را با سرعت بیشتری رسیدگی می کند.
مرتضوی مقدم به دادگاه عالی انتظامی قضات اشاره نمود و اظهار داشت: دادسرای انتظامی قضات ویژه رسیدگی به تخلفات قضات است و در صورت احراز تخلف، کیفرخواست به دادگاه عالی ارسال می شود. آرای این دادگاه ها احکامی از قبیل توبیخ تا انفصال دائمی از خدمت را شامل می شود.
رئیس دیوان عالی کشور ضمن تشکر از سفر وزیر محترم دادگستری ارمنستان به ایران نسبت به تداوم این دیدارها ابراز امیدواری کرد.
رئیس دیوان عالی کشور ضمن اشاره به توافقنامه های میان دو کشور، بر همکاری بیشتر در موضوعات قضایی تصریح کرد.
وی با ابراز امیدواری در جهت تقویت همکاریهای میان ایران و ارمنستان در جهت افزایش امنیت مرزها، اظهار داشت: از مذاکرات میان دو کشور در جهت ایجاد صلح و امنیت، استقبال می نماییم.
رئیس دیوان عالی کشور بابیان این که قوانین ما برگرفته از آیین مبین اسلام است، اضافه کرد: در کنار دین اسلام، آیین دادرسی ما همان آیین مشترک بین کشورهاست که بر مبنای آن عمل می شود.
حجت الاسلام مرتضوی مقدم خاطرنشان کرد: بر مبنای بررسی های صورت گرفته تعدادی تبعه ایرانی در کشور ارمنستان زندانی هستند که اغلب تخلفات آنها در ارتباط با مواد مخدر است. بعضی از ایرانی ها هم به دلیل ناآگاهی از برخی موضوعات که مشمول مجازات است، مرتکب جرم می شوند بنابراین در جهت توافق مشترک درخواست انتقال آنها به ایران عنوان شد.
وزیر دادگستری جمهوری ارمنستان هم در این دیدار، اظهار داشت: اصلاحات در امور قضایی از دغدغه های این کشور است و یکی از اصلاحات مهمی که لازم است در قانون اساسی کشور ارمنستان صورت بگیرد، اصلاح سیستم قضایی است.
آندرسیان با اشاره به اینکه درحال جستجو برای سیستم قضایی مناسب جامعه برای کشور ارمنستان هستیم ابراز امیدواری کرد تا با سفر رئیس دیوان عالی ایران به ارمنستان تجربه و دانش قضایی دادگاه های ایران برای پیشرفت در سیستم قضایی در اختیار این کشور قرار گیرد.




منبع:

1400/12/03
12:51:55
0.0 / 5
563
تگهای خبر: امور قضایی , پرونده , تخصص , تخلف
این مطلب آی وکیل را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
سایت مرجع رسمی وکالت آی-وکیل : حقوق مالکیت محفوظ است.

وکیل

وکالت

وکیل پایه یک

دادگستری

موکل

جستجوی وکیل مجرب

وکیل

استخدام وکیل

توکیل

خانواده

قانونی وکیل

وکالت ماهر

وکلا

وکیل قانونی