غریب آبادی:

اقدام ایران مقابل رژیم صهیونیستی مطابق موازین حقوق بین الملل بود

اقدام ایران مقابل رژیم صهیونیستی مطابق موازین حقوق بین الملل بود به گزارش آی وکیل، معاون امور بین الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی یک اقدام کاملا مشروع تحت منشور ملل متحد و مطابق با موازین حقوق بین الملل بود.



به گزارش آی وکیل به نقل از ایسنا، کاظم غریب آبادی در برنامه تلویزیونی به افق فلسطین، درباره ی پاسخ ایــران به رژیم صهیونیستی و احتمال واکنش نهادهای حقوق بشری به این اقدام، گفت: نهادهای حقوق بشری واکنشی به عملیات ایران نداشتند؛ در حقیقت این نهادها باید به حمله رژیم اسرائیل به اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران که جزو خاک و قلمرو ایران به حساب می آید، واکنش نشان می دادند.

غریب آبادی اضافه کرد: وقتی رژیم صهیونیستی مرتکب این تجاوز شد، شاهد نشست شورای امنیت بودیم ولی متاسفانه کشورهای غربی مثل انگلیس، آمریکا و فرانسه حتی این تجاوز آشکار به اماکن دیپلماتیک ایران را محکوم نکردند. ما معاهدات و کنوانسیون های بین المللی را در این رابطه داریم و اقدام ایران یک اقدام کاملا مشروع تحت منشور ملل متحد و مطابق با موازین حقوق بین الملل است.

وی اشاره کرد: از نظر حقوقی، سازمان های ببن المللی و نهادهای حقوق بشری در جایگاهی نیستند که این اقدام را ناقض حقوق و مقرارت بین المللی بدانند. نهادهای حقوق بشری باید به جنایت هایی که رژیم صهیونیستی بیش از ۶ ماه در غزه انجام می دهد، بپردازند ولی متاسفانه شاهد کوچکترین اقدام این نهادها نبودیم. بیش از ۱۱۰ هزار مجروح و شهید جنگ رژیم صهیونیستی در غزه به جا گذاشته، صدها هزار ساختمان و زیرساخت تخریب شده، انواع جنایات را این رژیم مرتکب شده، ولی هنوز شاهد تشکیل یک جلسه اضطراری شورای حقوق بشر درباره ی این جنایات نبودیم.

دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به سیاهه جنایات رژیم اسرائیل، اشاره کرد: اگر قرار به واکنش سازوکارهای حقوق بشری باشد، باید به جنایت های رژیم نامشروع صهیونیستی از زمان پیدایش این رژیم منحوس پرداخته شود. بیش از ۷ دهه گذشته رژیم اسرائیل مرتکب جنایت های بیشماری شده است. از همان روزهای اول طوفان الاقصی این رژیم تمامی جنایاتی که در زمره رسیدگی حقوق کیفری قرار می گیرد را مقابل مردم غزه مرتکب شده است. جنایت مقابل بشریت، جنایت تجاوز و جنایت جنگی، نسل زدایی و نسل کشی، پاکسازی قومی و نژادی، تمامی این جنایات را در همان هفته اول مرتکب شده است.

وی اظهار داشت: در جنایت جنگی و پاکسازی نژادی و قومی، اصلا نیاز نیست قتل عام یک قوم یا نژاد و یا یک ملت صورت گیرد؛ در اساسنامه دیوان کیفری بین المللی یا اساسنامه رم، یکی از مصادیق پاکسازی نژادی و قومی، محروم کردن یک ملت از دسترسی به آب، غذا و دارو است که در زمره نسل کشی قرار می گیرد. تعدادی از جنایات این رژیم چند ماه بعد تازه آشکار شد، مثل جنایتی که در بیمارستان غزه مرتکب شدند؛ تجاوز به زنان و دختران که بعدا آشکار شد و بسیاری جنایات دیگر.

غریب آبادی با تأکید بر این که ما با یک رژیم کاملا وحشی و جنایتکار مواجه ایم، عنوان کرد: درباره ی رژیم صهیونیستی حتی نمی توان صحبت از حقوق بشر کرد. حامیان غربی رژیم صهیونیستی با حمایت های خود بسیار این رژیم را گستاخ کردند و هم حقوق بشر را خالی از محتوا کردند. اگر تا ۶ ماه قبل می توانستیم از حمایت و ارتقای حقوق بشر صحبت نماییم الان دیگر آبرویی برای مجامع حقوق بشری و حامیان این رژیم جنایتکار باقی نمانده که از حقوق بشر بگویند و مقابل وضعیت حقوق بشر کشورهای مستقل صحبت کنند.

معاون امور بین الملل قوه قضاییه اشاره کرد: الان با عدم اقدام سازوکارهای حقوق بشری مقابل رژیم جنایتکار صهیونیستی مواجه ایم! در سایه بی اقدامی مقابل این رژیم در بیش از ۶ ماه گذشته، افکار عمومی بین المللی منتظر یک اقدام جدی از طرف نهادهای بین المللی بوده است ولی حالا این انتظار تبدیل به ناامیدی از سازمان های بین المللی شده است. این که جمهوری اسلامی از حق مشروع خود استفاده کرد، مطمئنم خیلی از ملت های آزاده جهان از این اقدام خشنودند.

وی افزود: ما جنگ طلب نیستیم؛ ولی اگر تحت تجاوز قرار بگیریم حتی اگر به اماکن دیپلماتیک کشورمان باشد، جمهوری اسلامی ایران قاطعانه پاسخ خواهد داد، حداقل بعد از انقلاب اسلامی این ثابت شده است. نه نظام جمهوری اسلامی ایران و نه مردم غیور کشورمان که غرور ملی دارند چنین رفتارهای گستاخانه ای را مقابل سرداران و ماموران دیپلماتیک شان تحمل نخواهند کرد.

غریب آبادی اذعان کرد: مردم ایران منتظر چنین اقدام تلافی جویانه ای بودند، همانند وضعیتی مه در جریان ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی هم مردم ما انتظار پاسخ قاطعانه به رژیم آمریکا داشتند. در قضیه حمله رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک ایران، پس از آن که مقام معظم رهبری قاطعانه فرمودند رژیم صهیونیستی تنبیه خواهد شد، این واژه تنبیه شدن بسیار واژه سنگینی است و باید در قلمرو اشغالی خودش این رژیم را گوشمالی می دادیم نه به اهدافش در کشورهای ثالث. اینجا از بحث بازدارندگی هم باید خارج شویم چون اینجا بحث دفاع و هم پاسخ فعالانه مطرح است برای دفاع و صیانت از منافع و امنیت ملی.

غریب آبادی از جنبه حقوقی نیز این بحث را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: ما درباب اقدامات مقابل رژیم صهیونیستی نیازی به اقدامات حقوقی نداریم چون این رژیم اصلا حقوق بین الملل و حقوق بشر را نمی شناسد. اما با این حال، از نظر حقوقی ماده ۵۱ منشور ملل متحد اجازه می دهد به هر کشوری که تحت تجاوز مسلحانه قرار بگیرد تا پیش از این که شورای امنیت اقداماتی را برای حفظ صلح و امنیت انجام بدهد، دست به دفاع و اقدام مشروع بزند.

دبیر ستاد حقوق بشر اضافه کرد: اینجا دو نکته وجود دارد؛ اول این که شورای امنیت اقدامی نکرده؛ پس اقدام ایران در زمره دفاع مشروع است. چرا؟ چون تعرض به خاک جمهوری اسلامی ایران است. در عرف حقوق بین الملل، اماکن دیپلماتیک و کنسولی جز خاک آن کشور محسوب می شوند. اگر در سفارت یا اماکن دیپلماتیک یک کشور اتفاقی بیافتد بطورمثال یک گروهک تروریستی حمله کند به یک سفارتخانه، اگر سفیر یا سرکنسول اجازه به پلیس ندهد، حتی پلیس آن محل حق ورود به سفارتخانه را ندارد چون خاک آن کشور به حساب می آید.

غریب آبادی درباب این که برخی مفسرین می گویند این قضیه قلمرو و خاک کشور بودن سفارتخانه جنبه عرفی دارد نه علمی، بیان کرد: متاسفانه تعدادی از افراد چنین تحلبل های غلطی ارائه می کنند؛ در جریان طوفان الاقصی نیز برخی می گفتند رژیم صهیونیستی حق دفاع مشروع دارد! در صورتیکه ما با وضعیت دو دولت مواجه نیستیم با یک رژیم اشغالگر و متجاوز مواجه ایم و یک ملت تحت اشغال و حقوق بین الملل در چنین شرایطی حق دفاع مشروع برای رژیم اشغالگر قائل نمی شود.

وی افزود: در قضیه حمله به کنسولگری ایران نیز بحث عرف وقتی مطرح می شود باید بدانیم عرف قسمتی از حقوق بین الملل و از منابع آنست. در این اقدام تعدادی از رسانه ها از تاکتیک های خبری سواستفاده کردند.

دبیر ستاد حقوق بشر افزود: جمهوری اسلامی ایران در پاسخ خود اهداف نظامی را هدف قرار داد و به هیچ وجه اهداف غیرنظامی را مد نظر نداشت. جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح ما اهداف خودرا بسیار با دقت انتخاب کردند و هیچ حمله ای به اماکن غیرنظامی، همچون بیمارستان ها و مدارس و حتی اماکن اقتصادی و پرجمعیت صورت نگرفت. این مفهومش این نیست که ایران از واکنش دیگران نسبت به این اقدام تلافی جویانه نگران بود، بلکه جمهوری اسلامی ایران یک مدل اخلاق مدارانه و انسانی و اسلامی از عمل به مسئولیت های خود به حقوق بین الملل و استیفای حقوق خود دراین زمینه نشان داد. ایران مثل رژیم صهیونیستی نیست، حمله به اهداف غیرنظامی و زنان و کودکان کاری است که فقط از عهده رژیم اشغالگر صهیونیستی بر می آید.

دبیر ستاد حقوق بشر همین طور درباب تحت فشار گذاشتن دولت ها از طرف مردم برای پایان دادن به جنایات رژیم صسونیستی، اظهار داشت: افکار عمومی دنیا و مردم بی گناه فلسطین از دولت ها و سازمان های بین المللی ناامید شدند، اما ما شاهد ایجاد یک سرمایه عظیم به نام افکار عمومی بین المللی هستی؛ اینجا دیگر مذهب، مرز، قلمرو جغرافیایی و قاره نمی شناسد، از هر نژاد و مذهب و منطقه جغرافیایی مردم در پشتیبانی از غزه به خیابان ها آمدند. در ابتدا موضع گیری ها محدود به ایران و چند کشور اسلامی بود، ولی بعد مقامات کشورهای غربی هم موضع گیری کردند نه به خاطر پشتیبانی از حقوق بشر و مردم فلسطین بلکه تحت فشار افکار عمومی و این فشارها رژیم صهیونیستی را منزوی تر کرده است.

وی در آخر اظهار داشت: اگر مقرر است رژیم صهیونیستی سر جای خودش بنشیند، دو اقدام کلیدی لازم است؛ اول همین مقاومت و ایستادگی مردم و نیروهای مقاومت است و دوم، فشار افکار عمومی بین المللی. یک نکته کلیدی دیگر نیز مطرح است که اگر با حمله این رژیم صهیونیستی برخود نمی شد، بیشتر گستاخ تر می شد در تعرض به منافع و امنیت ایران و حتی کشورهای دیگر. این پیام بسیار مهمی است. اقدام جمهوری اسلامی کاملا مشروع و تحت منشور ملل متحد است، اما همزمان ما نباید از اقدامات سیاسی سیاسی و حقوقی غافل شویم همچون پیگیری جنایت این رژیم در مجامع بین المللی و پیگیری های حقوقی و قضایی.





منبع:

1403/01/27
15:00:24
0.0 / 5
280
تگهای خبر: حقوق , سازمان , قوه قضاییه
این مطلب آی وکیل را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
سایت مرجع رسمی وکالت آی-وکیل : حقوق مالکیت محفوظ است.

وکیل

وکالت

وکیل پایه یک

دادگستری

موکل

جستجوی وکیل مجرب

وکیل

استخدام وکیل

توکیل

خانواده

قانونی وکیل

وکالت ماهر

وکلا

وکیل قانونی