بیشتر بدانیم؛

وظایف مرکز وکلا و مشاوران خانواده قوه قضاییه چیست؟

وظایف مرکز وکلا و مشاوران خانواده قوه قضاییه چیست؟ آی وکیل: مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه پیرو حکم مقرر در ماده 187 در سال 1381 تأسیس شد.


به گزارش آی وکیل به نقل از ایسنا، مطابق سیاست ‎های کلی «امنیت قضایی» ابلاغی مقام معظم رهبری در 28 مهرماه 1381، قوای سه گانه و خصوصاً قوه قضائیه موظفند اصلاح ساختار نظام قضایی کشور را در جهت تضمین عدالت و تامین حقوق فردی و اجتماعی همراه با سرعت و دقت دنبال کنند و نسبت به «تعیین ضوابط اسلامی مناسب برای کلیه امور قضایی از قبیل قضاوت، وکالت، کارشناسی و ضابطان و نظارت مستمر و پیگیری قوه قضاییه بر حسن اجرای آن ها»، «گسترش دادن نظام معاضدت و مشاورت قضایی» و «گسترش دادن فرهنگ حقوقی و قضایی در جامعه» اهتمام داشته باشند.
اصلاح نظام وکالت و نظام کارشناسی رسمی بعنوان بخش جدایی ناپذیر نظام قضایی کشور بر عهده قوه قضائیه نهاده شده است که تاسیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده به سبب ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران (مصوب سال 1379)، یکی از گام های نظام قضایی در این راستا بوده است.
«مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده»، پیرو حکم مقرر در ماده 187 و به سبب بخشنامه اجرائی ابلاغی 1381/06/13 رییس قوه قضائیه، در سال 1381 تأسیس شد.
بخشنامه اجرائی ماده 187 نحوه تشکیل و ارکان مرکز، پروسه صدور پروانه، برگزاری آزمون، نظارت بر فعالیت اعضا و سایر امور مرکز را در قالب قوانین و مقررات حاکم بر حوزه ­های وکالت و کارشناسی مشخص کرد.
این مرکز که در زمینه ارائه خدمات وکالتی، کارشناسی رسمی و مشاوره حقوقی فعالیت می کند، به سبب قانون حمایت خانواده مصوب 1392 و بخشنامه آن صلاحیت گسترده تری در زمینه مشاوره خانواده پیدا کرده است.
رئیس این مرکز منصوب ریاست قوه قضاییه بوده و امور مرکز را زیر نظر هیات نظارتی به ریاست معاون اول قوه قضاییه و با حضور تعدادی از اعضای شورای عالی قضایی و مقامات عالی رتبه قضایی مدیریت می کند. در هر استان یک هیات مدیره متشکل از نمایندگان وکلای آن استان و یک هیات مدیره متشکل از نمایندگان کارشناسان آن استان امور مربوط به حوزه صلاحیت خودرا اداره می کنند.
طبق گفته «حسن عبدلیان پور» رییس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، وکالت معاضدتی و تسخیری مبنای کار وکلای این مرکز است و یکی از فلسفه های وجودی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، دسترسی سهل مردم به خدمات قضایی ازجمله وکالت و کارشناسی است.
بنا بگفته عبدلیان پور، در پی تاکیدات و دستورات رییس دستگاه قضا، حالا مقدمات شروع به کار و عملیاتی شدن «سامانه هوشمند ارجاع کارشناسی» فراهم شده و تکمیل این سامانه تا ۲ ماه دیگر محقق خواهد شد و با بهره گیری از این سامانه شاهد نظام ارجاع عادلانه کارشناسی در سراسر کشور باشیم.
روز یکشنبه ۲۴ بهمن ماه حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای رییس قوه قضاییه به مرکز وکلا و کارشناسان ماموریت داد: هر چه سریع تر در امتداد ساماندهی پروسه و سازوکار امر کارشناسی در پرونده های قضایی و شفاف شدن فرایندهای کارشناسی اقدام عملی و جامعی داشته باشد.
رییس دستگاه قضا در ادامه به مرکز وکلا و کارشناسان نیز ماموریت داد: در امتداد کاهش هزینه های دادرسی، وکالت و کارشناسی رسمی برای عموم مردم خصوصاً اقشار کم بضاعت اقدام و تلاش کنند.
محسنی اژه ای لطمه شناسی برخی روندها و فرآیندهای موجود در مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه را ضروری دانست و به مسئولان این مرکز سفارش کرد که برای تبیین دستاوردهای خود نزد مردم و جامعه از شیوه های مبتکرانه و خلاقانه رسانه ای غافل نشوند.




منبع:

1400/11/27
19:36:12
0.0 / 5
705
تگهای خبر: امور قضایی , پرونده , جامعه , حقوق
این مطلب آی وکیل را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
سایت مرجع رسمی وکالت آی-وکیل : حقوق مالکیت محفوظ است.

وکیل

وکالت

وکیل پایه یک

دادگستری

موکل

جستجوی وکیل مجرب

وکیل

محکمه

آگهی قانونی وکیل

وکالت

وکالت

دادگستری

وکیل ماهر

خانواده