از سوی رییس قوه قضاییه

دستورالعمل اجرایی ماده 477 قانون آیین دادرسی كیفری ابلاغ گردید

دستورالعمل اجرایی ماده 477 قانون آیین دادرسی كیفری ابلاغ گردید آی وكیل: دستورالعمل اجرایی ماده 477 قانون آیین دادرسی كیفری از طرف رئیس قوه قضاییه تصویب و ابلاغ گردید.


به گزارش آی وكیل به نقل از ایسنا، در متن این دستورالعمل آمده است:

در اجرای مفاد ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی كیفری و با توجه به اصل صحت احكام قضایی با پرهیز از تزلزل آراء، جلوگیری از اطاله دادرسی و ضرورت نظارت قضایی رئیس قوه قضاییه در عدم اجراء احكام خلاف شرع بیّن، "دستورالعمل اجرایی ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی كیفری" به شرح مواد آتی ابلاغ می گردد.

ماده ۱- بررسی آراء قطعی در اجرای ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی كیفری و تشخیص خلاف شرع بیّن و جلوگیری از اجرای آن از اختیارات رئیس قوه قضاییه می باشد.

ماده ۲- رئیس دیوانعالی كشور، دادستان كل كشور و رئیس سازمان قضایی نیرو های مسلح در اجراء وظایف قانونی خود چنانچه با آراء خلاف شرع بیّن مواجه شوند، طبق تبصره ۳ ماده ۴۷۷ قانون مذكور مراتب را به رئیس قوه قضاییه اعلام می نمایند.

ماده ۳- قاضی صادر كننده حكم و یا سایر قضات در رابطه با پرونده و قضات اجراء احكام موظفند در مواجهه با آراء خلاف شرع بیّن مراتب را حسب مورد به نحو مستدل به رئیس حوزه قضایی یا دادستان اعلام كنند. رؤسای حوزه های قضایی و دادستان ها در امتداد وظیفه نظارتی خویش چنانچه معتقد باشند رأی صادره خلاف شرع بیّن می باشد، موظفند حسب مورد با تنظیم گزارش و استدلال برخلاف شرع بیّن بودن رأی، مراتب را به رئیس كل دادگستری استان اعلام نمایند.
ماده ۴- رئیس كل دادگستری استان بعد از وصول گزارش حداكثر ظرف دو ماه بعد از ستاندن نظریه مشورتی حداقل دو نفر از قضات مجرب و با سابقه، در صورت تشخیص خلاف شرع بیّن بودن، نظر خودرا به صورت مستند و مستدل و با ذكر كلاسه پرونده، شماره دادنامه، دادگاه و نام قضات صادر كننده رأی و مشخصات طرفین پرونده به ضمیمه رأی قطعی به دفتر رئیس قوه قضاییه اعلام می نماید و در صورت عدم تشخیص خلاف شرع بینّ، مراتب را طی شرحی مكتوب و در پرونده نظارتی بایگانی می نماید.

ماده ۵- دستگاه های اجرایی و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی متقاضی اعمال ماده ۴۷۷ قانون مذكور در صورتیكه دلیل و مستند كافی برای اثبات خلاف شرع بیّن بودن دادنامه صادره داشته باشند می توانند درخواست خودرا با ذكر كلاسه پرونده، مشخصات طرفین، علت درخواست و جهت خلاف شرع بیّن دانستن دادنامه به صورت مستدل به ضمیمه تصویر دادنامه یا دادنامه های صادره حسب مورد، برای دادگستری كل استان مربوط یا سازمان قضایی نیرو های مسلح ارسال كنند. مراجع مذكور درخواست متقاضی را بررسی و طبق ماده ۴ این دستورالعمل اقدام می نمایند. بدیهی است درخواست های ناقص یا فاقد شرایط مذكور قابل بررسی و ترتیب اثر نخواهد بود.

ماده ۶- با وصول درخواست اعمال ماده ۴۷۷ ق. آ. د. ك، در صورت ارجاع آن به حوزه معاونت قضایی یا مشاورین چنانچه پرونده مورد مطالبه قرار گرفت، مرجع مربوط موظف است اصل پرونده را بعد از برگ شماری ارسال نماید و از فرستادن بدل پرونده یا لوح فشرده خودداری شود.

ماده ۷- معاونت قضایی، قضات و مشاورین با تهیه و تنظیم گزارش دقیق، مستند و مستدل، جهات خلاف شرع بیّن را در حداقل زمان به ضمیمه پرونده برای دفتر ریاست قوه قضاییه ارسال می نمایند.

ماده ۸- چنانچه رئیس قوه قضاییه در زمان بازبینی، دستور توقف اجرای حكم را صادر نماید، در صورت ردّ اعاده دادرسی، مراتب لغو توقف توسط معاون قضایی به مرجع قضایی اعلام می گردد تا مطابق حكم صادره اقدام نماید.

ماده ۹- در صورت موافقت رئیس قوه قضاییه با تجویز اعاده دادرسی، پرونده محاكماتی به پیوست نظریه قضات وكارشناسان قوه قضاییه بوسیله معاونت قضایی در اجرای ماده ۴۷۷ قانون مذكور جهت رسیدگی به دیوانعالی كشور ارسال و رونوشت نامه برای پیگیری به دادگستری استان مربوطه ارسال می گردد.

تبصره – با تجویز اعاده دادرسی توسط رئیس قوه قضاییه اجراء حكم تا حصول نتیجه قطعی عقب می افتد.

ماده ۱۰- با وصول پرونده در دیوانعالی كشور، رئیس دیوان یا معاون قضایی وی پرونده را جهت رسیدگی به یكی از شعب خاص ارجاع می نماید. شعبه مرجوع الیه موظف است مبنیاً بر نظر رئیس قوه قضاییه، ضمن نقض رأی قطعی قبلی رسیدگی مجدد شامل شكلی و ماهوی را معمول و مبادرت به صدور رأی نماید.

تبصره – دفتر دیوانعالی كشور موظف است بعد از صدور رأی نسخه ای از رأی دیوان را جهت درج در سابقه نظارتی به معاونت قضایی قوه قضاییه ارسال و پرونده محاكماتی متضمن رأی جدید را به دادگستری استان یا سازمان قضایی نیرو های مسلح مربوطه اعاده نماید.

ماده ۱۱- این دستورالعمل در ۱۱ ماده و ۲ تبصره در تاریخ ۷.۹.۱۳۹۸ به تصویب رئیس قوه قضاییه رسید و از تاریخ تصویب لازم الاجرا است.

سید ابراهیم رئیسی





منبع:

1398/09/10
21:00:14
5.0 / 5
5255
تگهای خبر: اثر , اعاده دادرسی , پرونده , حقوق
این مطلب آی وکیل را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
سایت مرجع رسمی وکالت آی-وکیل : حقوق مالکیت محفوظ است.

وکیل

وکالت

وکیل پایه یک

دادگستری

موکل

جستجوی وکیل مجرب

وکیل

وکالت

مدافع

موکل

وکالت قانونی

دادگاه

وکیل ماهر

بررسی وکیلها